חסידי הסויה טוענים שצריכת סויה מורידה את שעורי הכולסטרול בדם. מה אומרים המחקרים?

חסידי הסויה טוענים שצריכת סויה מורידה את שעורי הכולסטרול בדם. מחקר שפורסם בשנת 98 ב- PNAS על ידי קבוצה פינית, מראה שאכילת חטיפי סויה מנעה חימצון כולסטרול (השלב הראשון בהסתידות עורקים). באותו מאמר מציינים החוקרים שהם לא יודעים מה מידת הרלוונטיות של המחקר שלהם, כיון שהם בדקו חימצון כולסטרול על ידי נחושת, מנגנון שלא ברור בכלל אם קיים בגוף. מחקר אחר שפורסם בשנת 1995 מציע שהאיזופלבונים (האסטרוגנים הצמחיים) שבסויה, הם האחראים לאפקט שהתגלה בניסויים בבע"ח.

מחקר שנעשה בהונג קונג ופורסם בנובמבר 2003 מראה שאין שום יכולת לאיזופלבונים להוריד את שעורי הכולסטרול בדם. במחקר נבחנה השפעתה של צריכת איזופלבונים על סך כל הכולסטרול בדם, על כמות ה- LDL, HDL  וטריגליצרידים ולא נמצאו שום הבדלים בין מי שצרכו ולא צרכו את ההורמונים הצמחיים. המחקר נעשה על 853 משתתפים.

אם יש לסויה יכולת להוריד ריכוז כולסטרול בדם, יתכן ומדובר באפקט של משהו אחר שקיים בה, ולא של אותם אסטרוגנים, אותם רצוי לא לצרוך.

נתן לקרוא את המאמר בלינק הבא:

http://www.nutritionj.com/content/2/1/15

Posted in תזונה טובה | Leave a comment