צריכת הסויה באסיה נמוכה מזו שאתם חושבים: האם באסיה באמת צורכים כל כך הרבה סויה?

חד משמעית – התשובה היא לא.

מחקרים רבים שנעשו ביפן ובסין מראים שצריכת מוצרי סויה היתה למעשה נמוכה למדי, ונעשתה בעיקר כאשר היתה מצוקת רעב או שפל כלכלי. כאשר השתמשו בסויה למאכל, היה זה לאחר שבישלו אותה היטב או התסיסו אותה. רוטב סויה, שמשמש בסין ובמקומות אחרים בדרום מזרח אסיה כתחליף למלח, הוא תוצר תסיסה איטית של סויה והוא באמת אינו מכיל כמעט איזופלבונים. הבעיה הגדולה עם מוצרי המזון המודרניים היא שהם אינם עוברים את אותם תהליכים איטיים שניטרלו את הרעילות של הסויה וזאת אחת הסיבות העקריות לבעיות. תחליפים ללא איזופלבונים קיימים, אגב. מחקר מסין מראה שצריכת איזולפובנים מסויה נמוכה פי עשרה מאשר ביפן, למשל, וזה מחקר שנעשה ב- 1990 – חדש למדי.

השימוש בסויה להאכלת תינוקות בשמונת החודשים הראשונים לחייהם התחיל בסין, בשנת 1928 לערך. חוקר סיני הבחין שבמחוז מסוים בסין – בניגוד לחלקים אחרים של סין – נעשה שימוש בסויה לצורך זה. שמונה שנים אחר כך עדיין לא היתה ההאכלה בסויה שכיחה בכלל בסין, ולמעשה היא נחשבה נחותה. קשישים סינים נהגו לשתות ברחוב מעין משקה סויה, בדרך כלל במקום תה.

יצרני חלבון הסויה ממליצים על צריכה של 100 גרם חלבון סויה ביום. בכמות כזאת של חלבון סויה יש כ- 200 מיליגרם גניסטין (פיטואסטרוגן), שהיא כמות הרסנית. לשם השוואה, גברים יפניים לא צורכים בממוצע יותר מאשר 10 מיליגרם –  פי עשרים פחות מהכמות ה"מומלצת" – של גניסטאין שמקורו בסויה ביום (המחקר פורסם על ידי Fukutake M, Takahashi M, Ishida K, Kawamura H, Sugimura T, Wakabayashi K; Food Chem Toxicol 1996, 34:457-61).

עוד בנושא הזה בהקשר של איזולט סויה (המשמש בתעשיית הפורמולות לתינוקות) אפשר לקרוא באתר של מכון ווסטון פרייס.

עוד ציטוט או שניים:

1990

An exhaustive study of Chinese diets found that legume consumption ranged from 0 to 58 grams per day, with an average of 13 gams. According to the researchers, about two-thirds of this was supplied by soy beans, giving average consumption of about 9 grams of soy products per day. Chen J, Campbell TC, Li J, Peto R. Diet, Lifestyle and Mortality in China. A study of the characteristics of 65 counties. Monograph, joint publication of Oxford University Press, Cornell University Press, China People's Medical Publishing House, 1990. Isoflavone content is estimated be about 3 mg per day based on an average amount of 30 mg total isoflavones per 100 grams of tofu. USDA-Iowa State University Database on the Isoflavone Content of Foods 1999.

1996

Fukutake M and others. Quantification of genistein and genistin in soybeans and soybean products. Food Chem Toxicol 1996;34:457-461.

1998

Nagata C and others. Decreased serum total cholesterol concentration is associated with high intake of soy products in Japanese men and women. J Nutr 1998 Feb;128(2):209-13. This study included a survey of soy consumption among Japanese men and women. Consumption of soy products was about 54 grams per day for women and 64 grams per day for men. The total amount of soy protein from these products was 7-8 grams providing about 25 mg isoflavones.

2000

Nakamura Y and others. Determination of the levels of isoflavonoids in soybeans and soy-derived foods and estimation of isoflavonoids in the Japanese daily intake. J AOAC Int 2000;83:635-650. This survey found that average isoflavone consumption in Japan is about 28 mg per day.

Posted in כללי, תזונה טובה | Leave a comment