אוהבות סושי? זוללות אצות ים? שימו לב שאם אתן מניקות, תכולת היוד הגבוהה במזונות אלה עלולה לסכן את התינוק שלכן

באוסטרליה קיים תחליף חלב אם (תמ"ל) מבוסס סויה, שהיה בו מיצוי של אצות ים. המותג הזה התפתח, מאחר שביפן ובקוריאה קיים מנהג של נשים מניקות, להשרות אצות ים במרק שהן אוכלות, ולהעלות בכך (כביכול או שלא) את כמות חלב האם שהן מפיקות.

השורה התחתונה היא, שבעקבות המחקר שאנחנו מביאים כאן, תמ"ל הסויה הספציפי הזה הורד מהמדפים, וחזר אליהם רק לאחר שהיצרן שלו הפסיק למצות בו אצות ים. הסיבה לכך היתה, שחוקרים ורופאים באוסטרליה זיהו מספר מקרים של תינוקות שהגיעו אליהם עם תת פעיטלות של בלוטת התריס, והתגלה שהם הואכלו בתחליף זה.

האם היה מדובר ב"פרשת רמדיה" של אוסטרליה?

לא ממש, כיון שכאן לא הוחלפו מרכיבים או הוצאו מרכיבים בלי ידיעת רשויות הבריאות, אבל החוקרים כן מציינים, שמן הראוי שיהיה פיקוח רב יותר על מאכלים מיובאים ומיוצרים  באוסטרליה, ותבדק תכולת היוד שלהם. ריכוזים גבוהים של יוד במזון פוגעים בפעילות בלוטת התריס.

Iodine toxicity from soy milk and seaweed ingestion is associated with serious thyroid dysfunction

Bronwyn A Crawford, Christopher T Cowell, Phillip J Emder, Diana L Learoyd, Elizabeth L Chua, John Sinn and Michelle M Jack

Med J Aust 2010; 193 (7): 413-415.

Posted in תזונה טובה | Leave a comment