תכולת איזופלבונים בכמה מוצרי מזון נפוצים. הכמויות מצוינות במיקרוגרם לקילוגרם משקל לח.

למשל: במאה גרם טופו בלבד יש 24,200 מיקרוגרם איזופלבונים שהם 24.2 מיליגרם. בשלוש כוסות – שהן 600 מ"ל – חלב סויה יש כמעט 30 מ"ג איזופלבונים, וכן הלאה.

Isoflavone content of some common foods

µg/kg wet weight (Da + Gen)

peas, fresh, cooked nd אפונה, טריה או מבושלת
Asparagus, cooked nd אספרגוס
Carrots, old, cooked nd גזר, מבושל
Cucumber, with skin 2.9 מלפפון לא מקולף
Potatoes, old, cooked 7.4 תפוחי אדמה לבנים
Potatoes, new, cooked 37.5 תפוחי אדמה אדומים
Red kidney beans, cooked 222.7 שעועית אדומה
Chickpeas, dried, cooked 241.4 חומוס, מיובש או מבושל
French beans, cooked 350.3 שעועית לבנה, מבושלת
Beansprouts, mung, raw 5736 נבטי שעועית טריים או כ"אטריות"
Soy cheese 34,000 גבינת סויה
Soymilk 44,000 חלב סויה
Tofu yogurt 151,000 יוגורט טופו
Soy hot dog, tempeh burger 188,000 נקניקיות סויה ובורגרים (טמפה)
Tofu 242,000 טופו
Soybeans, dried, cooked 469,000 סויה מיובשת או מבושלת
Miso 1,265,000 מיסו

Data from Liggins et al., and Reinli and Block.  Da, Daidzein; Gen, Genistein; nd, not detected.

Posted in כללי, נזקי סויה | Leave a comment