מדוע יש אלרגיה למוצרי חלב? הם היא קיימת במבוגרים? האם היא תשאר עם ילדך לאורך כל חייו?

לאחרונה הועלתה השאלה ב- medscape.com, האם מישהו אכן מכיר מבוגרים שסובלים מאלרגיה 'אמיתית' לחלב, שמתווכת על ידי נוגדנים מסוג IgE. הסיבה לכך היתה שהשואל לא נתקל בתופעה אצל ילדים ומבוגרים מעל גיל עשר.

התשובה היא שקיימת אלרגיה לחלב אצל מבוגרים, אבל שכיחותה יורדת עם הגיל. רגישות לחלב אכן בולטת יותר אצל ילדים, כאשר רגישויות לבוטנים, אגוזים, מאכלי ים וביצים הן השכיחות יותר אצל מבוגרים. מסתבר שאצל ילדים, שאצלם הרגישות לחלב היא הרגישות השכיחה יותר, יש שני סוגי נוגדנים לחלבון חלב. סוג נוגדנים אחד ממשיך להתקיים גם בגיל מאוחר, אבל הוא נדיר יותר, בשעה שסוג הנוגדנים האחר – השכיח יותר בילדות – נעלם עם הגיל. מדוע זה קורה, לא ידוע.

רוצה לאמר שגם אם ילדכם סובל מרגישות לחלבון חלב בגיל צעיר, זה לא אומר שהוא ימשיך לסבול ממנה במשך כל חייו. רצוי וכדאי לעקוב אחרי הנושא לאורך השנים.

Posted in תזונה טובה | Leave a comment