סובלים מתת פעילות של בלוטת התריס? הזהרו עם ירקות ממשפחת המצליבים ועם מאכלי סויה

כך ממליצה מירי קליין, רוקחת של קופת חולים מכבי, במאמר מצוין בו היא מסכמת את ההשפעות והסכנות השונות של צריכת מאכלים אלה.

גברת קליין, עורכת תוכן באתר 'מכבי', מסכמת את הממצאים השונים שהצטברו בספרות, ונוגעים למי שסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. בסיכום שלה, היא ממליצה לצרוך ירקות ממשפחת המצליבים – ברוקולי, כרוב ניצנים, חרדל, ברוקומיני, צנונים לסוגיהם ועוד – בצורה מושכלת ומתונה. את אותה ההמלצה היא נותנת גם לגבי מאכלי סויה.

לרוצים ליהנות מירקות מצליבים, וסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס, ממליצה גב' קליין לבשל את הירקות או פולי הסויה, שכן בישול הורס את החומרים הגויטרוגניים:

"נמצא שהבישול מסייע לבטל את השפעת התרכובות הגויטרוגניות שבמזון. הן האיזופלבונים שבסויה והן האיזותיוציאנאטים מהמצליבים רגישים לחום ועל כן הבישול יפחית את השפעתם. במקרה של האיזותיוציאנאטים בירקות ממשפחת המצליבים דוגמת ברוקולי, כשליש מהתרכובות הגויטרוגניות מאבדות מפעילותן לאחר בישול במים.

מומלץ לאנשים בעלי ליקוי בפעילות בלוטת התריס להגביל את צריכת המזונות הללו ולהעדיף את צורתם המבושלת, כי בישול או אידוי מפחיתים את ההשפעה הגויטרוגנית שלהם."

למאמר (המומלץ) המלא

Posted in נזקי סויה, סויה ובלוטת התריס | Leave a comment